News

Hoe onderhoud je een carwrap?

Hoe onderhoud je een carwrap?

Je hebt een carwrap, of denkt er aan om eentje te laten doen?

Dan zal u ongetwijfeld deze na verloop van tijd willen reinigen, maar hoe doet u dit nu het beste? Hier geven we enkele tips, en bekijken we wat wel mag en wat niet.

Carwash, doen of niet?

Indien uw wrap goed is geïnstalleerd, kan u door de wasstraat of carwash rijden. Zoals bij gewone lak, beïnvloed dit wel de levenduur van de wrap.

Indien u een matte wrap hebt, gebruik dan geen wax in het programma, dit zou blinkende plekken veroorzaken. Voor de blinkende wraps kan dit geen kwaad.

 

Hardnekkig vuil zoals vogelstront

Het gebeurt helaas dat de natuur ons zegent met bijvoorbeeld vogelstront. Het beste is deze eerst met een ontvetter (lauw water met bv dreft) eerst af te kuisen.
U kunt daarna de X Carwrap Filmcleaner gebruiken om dieper te cleanen.
Hier ook, zoals bij lak, het beste zo snel mogelijk afkuisen.

 

Oppervlakkig vuil

Dit kan u met een milde schampoo wassen zoals een gewone auto.

U kan altijd een iets diepere cleaning doen met de X Carwrap Cleaner, met de bijbehorende spons, deze maakt de poriën van de folie weer proper.

 

Hogedrukreiniger

Bij de hogedrukreiniger valt te zien welke afstand je gebruikt. Meestal raden wij af om deze methode te gebruiken, omdat in een hoek van 45° de folie kan loskomen, indien u te dicht bij het voertuig staat.

 

Oppervlakkige krasjes

Deze krasjes, indien niet te diep, kan je doorgaans met een warmteblazer of föhn uit de film krijgen. Even opwarmen en de oppervlakkige krasjes kunnen zich terug trekken. Let wel, maak eerst de folie goed proper, zodat u het vuil niet insluit in de folie.

Oudere Post Niewere Post